Compliance a középpontban – közös felelősségvállalás

Minden tevékenységünkben az érintett törvényeknek, szabályoknak és azon országok előírásainak megfelelően járunk el, amelyekben tevékenykedünk.

Zollner Compliance Irányítási Rendszer

Szisztematikus megközelítésünkkel (megelőzés - feltárás - reagálás) optimális feltételeket teremtünk ahhoz, hogy a compliance-követelmények megsértését elkerüljük vagy legalább jelentősen megnehezítsük, valamint hogy a felmerülő szabálysértéseket felismerjük és megfelelően kezeljük.

Vállalati értékeink, irányelveink és a Zollner magatartási kódex képezik compliance-kultúránk alapját, tükrözik alapvető hozzáállásunkat és elvárásainkat vállalatunkon belül, valamint beszállítóink (az ellátási lánc) felé. Ezek elsősorban az esetleges szabálysértések és kockázatok megelőzését szolgálják.

A compliance-követelményeket a felelősök folyamatosan azonosítják, elemzik, értékelik és saját előírásainkba integrálják. A Corporate Compliance Team (vállalati megfelelőségi csoport) tanácsadói és koordinációs támogatást nyújt új intézkedések bevezetésében.

Zollner SpeakUp visszaélés-bejelentési rendszer

Minden intézkedés ellenére előfordulhatnak hiányosságok a törvények vagy előírások betartásában. Azt, hogy a szabályokat mindenki maradéktalanul betartsa, elvileg nem lehet garantálni. Ezért dolgozóink, partnereink és egyéb külső személyek számára lehetőséget biztosítunk, hogy a Zollner SpeakUp visszaélés-bejelentési rendszeren keresztül jelentsék aggályaikat bármilyen illegális magatartással és az emberi jogokkal, a Zollner magatartási kódexszel vagy belső irányelveinkkel, valamint az ellátási lánccal kapcsolatban.

Minden bejelentés vagy jelentett rendellenesség kivizsgálásra kerül, és ideális esetben az elfogadhatatlan állapot megszüntetéséhez vezet. A meglévő irányítási rendszer folyamatainak folyamatos optimalizálása szintén megakadályozza az újbóli előfordulást.

Zollner SpeakUp bejelentési lehetőségek

A visszaélések/szabálysértések elleni gyors és hatékony fellépés érdekében az alábbi bejelentési lehetőségeket kínáljuk:

SpeakUp®-APP:

Playstore   Appstore

Elérhető a Play Store-ban ill. App Store-ban: (SpeakUp®-APP by People Intouch)

SpeakUp®-Weboldal:

A következő szervezeti kód szükséges a Zollner Elektronik AG SpeakUp® portáljára történő bejelentkezéshez: 107665
A jelentési folyamattal kapcsolatos összes információ a SpeakUp Policy -ben található.

A Zollner SpeakUp visszaélés-bejelentési rendszer világszerte, a nap 24 órájában, több nyelven elérhető névtelen vagy névvel ellátott bejelentések megtételére. A Corporate Compliance Team készséggel válaszol kérdéseire és a következő e-mail címen érhető el: speakup@zollner.de