Elektronika

Optimális felszereltséggel rendelkezünk az Ön elektronikai termékeinek gyártásához – igény szerinti egyedi szolgáltatásokat kínálunk nagyfokú rugalmassággal és megbízhatósággal.

Teljes körű EMS-szolgáltatás az elektronikai gyártás területén

Az elektronika területén az EMS-szolgáltatások teljes spektrumát lefedjük – a nyomtatott áramkörök gyártásától a komplett készülékekig és rendszerekig. A folyamatlánc minden pontján Ön mellett állunk. A beültetéshez (SMT, THT) és a teszteléshez is a legmodernebb berendezések állnak rendelkezésünkre. A részegységgyártás és tesztelés terén nyújtott szolgáltatási portfóliónk minden technológiai kombinációra kiterjed, beleértve a termékspecifikus egyedi eljárásokat is. Ügyfeleink számára minden folyamatunk elérhető ólmot használó és ólommentes (a RoHS és a Reach előírásainak megfelelő) technológiával is.

Nyomon követhetőség

Egyedülálló MES-rendszerünk a követelményeknek megfelelő, teljes nyomon követhetőséget tesz lehetővé számunkra az áru átvételétől a kiszállításig, vagy sokéves helyszíni használat után felújítás és javítás esetén. Ezt a valamennyi telephelyen egységesített rendszert saját szakértőink folyamatosan fejlesztik, és folyamatos támogatást biztosítanak hozzá a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Automatizálás és digitalizálás

A teljesen automatizált raktárrendszerek a termelésben, a vezető nélküli járművek, a cobotok és a mesterséges intelligencia alkalmazása stabil működést biztosít és lehetővé teszi, hogy munkatársaink ott legyenek bevethetők, ahol a legjobban hasznosíthatják tudásukat.

Elméleti és gyakorlati szaktudás

Az ellenőrzött folyamatok alapját a szaktudással bíró munkatársak képezik. A Zollner saját képzési központokkal rendelkezik, ahol tanúsított IPC-oktatók többhetes tanfolyamokon oktatják az elméleti ismereteket, és fejlesztik az egyéni készségeket a kézi forrasztás, a javítóforrasztás és a forrólevegős állomások kezelése terén. A gyártóberendezésekhez kapcsolódó gyakorlati képzés saját technikumunkban folyik, az ipari szabványoknak megfelelően. Ehhez a Zollner – partnerek bevonásával –  egy moduláris képzési tervet dolgozott ki (www.avle-training.de).

Elektronikai kompetenciáinkról röviden

Digitális iker (tervelemzés/virtuális tervezés)

Már a termékfejlesztés korai szakaszában támogatni tudjuk Önt tervezési elemzésekkel, hogy gyártásra alkalmas, megbízható termék kerülhessen sorozatgyártásba. A klasszikus DfM (Design for Manufacturing), DfT (Design for Testability), DfA (Design for Assembly), DfR (Design for Repair) és DtC (Design to Cost) elemzések mellett a DfS-ben (Design for Sustainability) és a DfaA-ban (Design for Automated Assembly) is segítséget tudunk nyújtani. Ennek során lehetőség van szimulációk készítésére – akár a jövőbeli gyártósor virtuális 3D-s bejárására is. 

Elektronikagyártás – nyomtatott áramkörök előállítása

A nyomtatott áramkörök gyártása terén az elismert ipari szabványok, például a J-STD-001 és az IPC-A-610 szerint, de az autóipar, az egészségügy és élettudomány, a méréstechnika, valamint a repülőgépipar és a védelmi ágazat speciális követelményei szerint is gyártunk.
Termékei előállításához a legmodernebb, rugalmas gépparkkal, valamint kézi, ellenőrzött folyamatlépésekkel rendelkezünk pontosan ott, ahol szükség van ezekre. Az SMT és a THT technológia alapfolyamatait éppolyan jól ismerjük, mint a lézerforrasztást, a huzalkötést vastag és vékony huzallal, a lézerhegesztést, az anizotróp vezetőfólia (ACF) használatát és az alátöltést.

A széleskörű vizsgálati lehetőségek mind optikai téren (SPI, AOI, röntgen), mind az elektromos vizsgálatok (ICT, funkcióteszt, peremfigyelés, EOL, run-in, burn-in) terén megbízható, garantált tulajdonságokkal rendelkező termékek gyártását teszik lehetővé. Nagyfeszültségű, nagyáramú és nagyfrekvenciás alkalmazásokat előállító teszter- és adaptergyártásunk a szokásos tesztelési technikákon túlmutató szakértelmet garantál.

Elektronikagyártás – részegységek védelme

Amennyiben terméke kedvezőtlen környezeti körülmények között üzemel, számos eljárást tudunk biztosítani elektronikája védelmére. Az előrehelyezett tisztítási folyamatok mellett ez magában foglalja a részegységek átfogó védelmét is, mint például a konformális bevonat, a kiöntés vagy az olyan speciális technológiák, mint a nanobevonat.

Elektronikagyártás – modul- és rendszerszerelés

Személyre szabott, méretezhető megoldásokat kínálunk kis darabszámoktól évi több százezer darabig, valamint a termék beindításától a sorozatgyártáson keresztül a termék kifuttatásáig. A megvalósítást a vállalat sokéves tapasztalattal rendelkező egyedi gépgyártása támogatja. A folyamattechnika mellett ez a vezérlőrendszerek programozását is magában foglalja.

Az eddig megvalósított spektrum az automatizált gyártósorokon gyártott kisméretű moduloktól a több köbméteres, félautomatikusan vagy kézzel gyártott rendszerekig terjed.

Elektronikagyártás – additív gyártás

A 3D nyomtatásban szerzett sokéves tapasztalatunk lehetővé teszi az egyedi alkatrészek gyors és egyszerű legyártását, már a mintakészítés szakaszában. A Zollnernél jelenleg a következő eljárásokat alkalmazzuk: DLP (Digital Light Processing), SLS (Selective Laser Sintering), FDM (Fused Deposition Modeling) és SLA (sztereolitográfia).

A géppark mellett rendkívül fontos a felhasznált anyag. A beszállítókkal együttműködve különleges tulajdonságokkal rendelkező (pl. ESD-re alkalmas, ugyanakkor magas hőmérsékletnek ellenálló) anyagokat fejlesztünk ki, hogy bővítsük e technológiák alkalmazási körét.