Nyomonkövethetőség

Gyártási folyamataink nyomon követése és megértése a nyomonkövethetőség (traceability) segítségével valósul meg – vállalatunk a teljes nyomonkövethetőség és átláthatóság mellett teszi le a voksát.

Nyomonkövethetőség a beszerzéstől a kiszállításig

A teljes nyomonkövethetőséget nemzetközi szinten szabványosított nyomonkövetési eljárással, a beépítési helyszín szintjén garantáljuk, a legyártott egyedi alkatrészektől kezdve a modulokon és készülékeken át egészen a komplett rendszerekig. Az eljárás az anyag-, folyamat-, ellenőrzési és kiszállítási adatok egyedi darabok szintjén történő, teljes egészében átlátható rögzítését foglalja magában. A teljes értéklánc mentén történő nyomon követés megvalósítása érdekében az MES-hez (Manufacturing Execution System – gyártásvégrehajtási rendszer) vannak csatlakoztatva a gyártóberendezéseink. Ezzel biztosítjuk az összetett gyártósorok vezérlését, a folyamatok egymással szembeni reteszelését, valamint a szabályos gyártási folyamatot. Hálózatba kapcsolt termelésünk alapja az MES rendszerünkre épülő teljes nyomonkövethetőség. Így már ma is adottak a feltételek az Ipar 4.0 jövőbeli követelményeinek optimális megvalósításához.

Valós idejű nyomonkövethetőség

Sorozatszáma alapján minden egyes modul bármikor egyértelműen azonosítható, és lekérdezhető a gyártási állapota. Ez az eljárásmód nagy mértékben csökkenti ügyfeleink kockázatát, ha bekövetkezik valamilyen káresemény. Az összegyűjtött adatokhoz értékeléseken és meghatározott KPI-ken keresztül lehet hozzáférni.

Hiba esetén – az egyértelmű Zollner-sorozatszám vagy az ahhoz kapcsolódó ügyfél-sorozatszám alapján – képesek vagyunk meghatározni az esetlegesen érintett anyagtételeket. A fenti információ birtokában lehetőség van az érintett anyag feldolgozásának leállítására, a modulok célzott zárolására és az ügyfélhez történő kiszállítás megakadályozására.

Visszahívás esetén az érintett sorozatszámok célzottan megadhatók az ügyfélnek, hogy minimálisra csökkentsük a költségeket.

Ez is érdekelheti Önt