Success Stories

Berlin Heart – EXCOR® Active

"A Zollner kompakt meghajtóegységet fejleszt a szívtámogató rendszerekhez"

Zollner szolgáltatások a következő területeken: Fejlesztés. Prototípusgyártás. Akkreditálás. Sorozatgyártás.

Az ügyfél és a termék:

A Berlin Heart GmbH innovatív kamrai keringéstámogató eszközöket (Ventricular Assist Devices – VAD) fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyek a szív mechanikus támogatására szolgálnak. EXCOR® Adult és EXCOR® Pediatric termékeivel a Berlin Heart az egyetlen olyan vállalat a világon, mely a csecsemőktől a felnőttekig bármilyen korú és méretű beteg keringését képes támogatni. Az innovatív EXCOR® Active hajtáskoncepció nagyobb mozgásszabadságot és függetlenséget biztosít a szívbeteg gyermekeknek, amíg donorszívre várnak. A kompakt hajtást a Zollner Elektronik AG fejlesztette ki és tette alkalmassá a sorozatgyártásra.

Milyen kihívást jelentett a projekt?

A kamrai keringéstámogató eszköz megbízható működése létfontosságú a páciensek számára. Az EXCOR® Active fejlesztése során a Zollner a készülék üzembiztonságáért felelt a következő területeken: Fejlesztés. A prototípusgyártás engedélyezése. A legfőbb cél pedig a sorozatgyártás. A kompakt hajtás nem lehet érzékeny a környezeti hatásokra, így például ugyanolyan megbízhatóan kell működnie szélsőséges hőmérsékleten, mint elektromágneses interferencia vagy vibráció esetén.

Milyen megoldást talált a Zollner?

Annak érdekében, hogy a prototípusból nagy darabszámú sorozatgyártásra alkalmas, piacképes termék legyen, a Zollner Elektronik AG két év alatt létrehozott egy komplett, egyedi gyártósort, melyet folyamatosan fejlesztett. A fejlesztés során meglévő és ismert technológiákat hangolt össze az új követelményekkel, és újszerű technológiákat is alkalmazott. A gyártósor olyan technológiákat vesz igénybe, mint a huzalkötés, a lézervágás, a vákuumformázás, a gyantaöntés és a magas szintű robotizálás. Ezeknek a technológiáknak az innovatív kombinációja rendkívül költséghatékony és kiváló minőségű gyártási folyamatot eredményezett.

Ügyfelünk az alábbiakban foglalta össze az együttműködésről alkotott véleményét:

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Zollner Elektronik AG-val közösen folytatott többéves intenzív fejlesztési munka eredményeként egy ilyen összetett orvostechnikai termékre sikerült megszereznünk a CE-jelölést Európában. Az innovatív vezérlőszoftvernek köszönhetően az EXCOR® Active az újszülöttektől a felnőttekig alkalmas a betegek támogatására.

Sven-René Friedel, a Berlin Heart GmbH ügyvezető igazgatója