News

Harmadszorra is elnyertük a „Megbízható Munkaadó” címet

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) a két évre szóló címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek teljesítik a munkavállalóknak biztosított munka- és szociális körülményekre vonatkozó, egy szakmai bíráló bizottság által kidolgozott feltételrendszert. 

Az 2021/2022 évre szóló elismerő címet elnyerő tagvállalatok névsorát a DUIHK online megtartott taggyűlésen hirdették ki. Az idei pályázatok „best practice”-e nagy részben a pandémiás helyzetre adott céges válaszokat foglalta össze. 2020 márciusában a COVID járvány kezdetekor a vállalatoknak gyorsan kellett reagálniuk a megváltozott helyzetre.

A Zollner Kft-nél is a fő célkitűzés a meglévő munkahelyek fenntartása volt, a német mintára bevezetett rövidített munkaidőre nyújtott bértámogatás alkalmazásával. A napi erőfeszítések középpontjában természetesen a lehető legnagyobb védelmi intézkedések biztosítása állt. Az irodák és a közös helyiségek rendszeres fertőtlenítése, az ingyenes COVID-tesztek biztosítása, valamint az összes alkalmazott szájat és orrot eltakaró maszkkal és kézfertőtlenítő szerrel való ellátása széles körben alkalmazott eszközök voltak. A cégnél az oltási lehetőséget is megteremtettük a dolgozók részére. Az oltásra jelentkezők a vakcinát munkaidőben a megadott időpontban a vállalat területén kapták meg. Ahol lehetett home office-t vezettünk be a dolgozók számára, laptopot és szükséges felszerelést biztosítottunk.