Egészségügy és élettudományok

A Zollner Elektronik AG több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nagy bonyolultságú orvostechnikai eszközök terén – ez ideális előfeltétel az ágazatban zajló változások és technológiai fejlődés kezeléséhez.

Szegmensek az egészségügyben és az élettudományokban

Az egészségügy és az élettudományok világa forradalmi változások előtt áll: Életminőség, egészség és fenntarthatóság – egyéni és globális síkon egyaránt – egyre erőteljesebben kerül a középpontba. A gyártók az eszközök klasszikus megoldásszolgáltatóiból digitális és holisztikus egészségmegoldások szolgáltatóivá fejlődnek. Az újabb és újabb kutatási eredmények, a gyors technológiai haladás a digitalizálással és az ágazatban az innováció hihetetlenül magas fokával együttesen új lehetőségeket nyitnak meg. Ezen az erősen szabályozott piacon a csúcstechnológia rohamosan növekvő hányadával rendelkező termékek egyre összetettebbek lesznek, miközben a fejlesztés gyorsasága, a költségoptimalizálás és a megbízhatóság iránti igények ugyancsak nőnek. Az Önök felsőoktatási-tudományos és klinikai alkalmazás terén szerzett know-how-jával együtt a műszaki, logisztikai és szabályozási területen meglevő szakértelmünk fenntartható módon javítja az Önök hatékonyságát a termék teljes életciklusa során, valamint biztosítja az Önök piaci sikerét.

 

 

Szolgáltatásainkat differenciáltuk és az alábbi ágazati szegmensekre összpontosítunk annak érdekében, hogy piac- és ügyfélorientált módon tudjunk eljárni:

Egészségügyi technológia

A diagnosztikában, kezelésben és rehabilitáció terén alkalmazható orvostechnikai eszközök képezik az egészségügy alapját, amelyek hosszú idő óta szerepelnek a Zollner Elektronik AG portfóliójában. Ez utóbbi sokszínűsége révén érvényesül mechatronikai szolgáltatóként szerzett megalapozott know-how-unk. Orvostechnikai eszközöket fejlesztünk és gyártunk a klinikai és a klinikán kívüli szakterületekhez egyaránt. Ennek megfelelően érdekeltek vagyunk a lélegeztetőgépek – respirátorok – gyártásában is, amelyek a Covid-19 világjárványban a súlyos betegeknek nyújtanak támogatást.

Bővebben

  Gyógyszeripari eszközök

  Gyógyszerek előállításahoz és bejuttatásához szükséges eszközök esetében a technológiai fejlődés és hálózatba kapcsolódás a teljes gyártástechnológiai folyamat optimalizálását lehetővé teszi: a gyártástól az értékesítési ponton (Point of Sale - POS) vagy az ellátási ponton (Point of Care - POC) történő forgalmazáson át a beadásig. A cél a betegek személyre szabott, utánkövethető és hatékony ellátása.

  Bővebben

  Laboratóriumi berendezések

  A csúcstechnika terén végzett a kutatás az analitika és a diagnosztika újabb és újabb módszereit fejleszti ki. Az eljárások és tesztek emelkedő számának gyors, megbízható és költséghatékony elvégzéséhez a minták előkészítésének, végrehajtásának és tárolásának automatizálása szükséges. Az ehhez szükséges eszközök bonyolultsága egyre nagyobb – ez olyan kihívást jelent, amellyel egy mechatronikai szakértő ismereteivel és évtizedes tapasztalataival küzdünk meg. Szerves anyagok elemzésére, in-vitro diagnosztikára és automatizálásra szolgáló laboratóriumi és biotechnológiai felszereléseket gyártunk, amelyek felsőoktatási és klinikai intézményekben kerülnek alkalmazásra. Ide tartoznak a koronavírus kimutatására szolgáló tesztrendszerek is – laboratóriumi tesztek, valamint önálló elvégezhető tesztek formájában egyaránt.

  Bővebben

  Digitális egészség

   

  Az egészségügy digitalizálása gőzerővel folyik. Az adatokat és technológiákat hatékonyan használják a betegellátás – és ezáltal mindenki egészségének – javítása érdekében. Ez erősíti a megelőzést, szorosan összekapcsolja a betegeket, a kezelést végzőket (ellátókat) és az egészségügyi szolgáltatások nyújtóit (szolgáltatókat), és személyre szabja az egészség- és kezelés-igazgatást. A digitalizálás így minden meglevő szegmensre hatást fejt ki. Ugyanakkor új üzleti modelleket és termékinnovációkat hoz létre az egészségügyi célokhoz. A kutatás és az ellátás magasabb szintre emeli a digitalizálást. Ebben a gyorsan növekvő és változó piaci környezetben a Zollner Elektronik AG nem csupán az orvostechnika terén szerzett átfogó tapasztalatát használja ki, hanem a számos más ágazatban végzett innovációban való érdekeltségét is.

  Szíves rendelkezésükre állunk, ha további tájékoztatást szeretnének kapni.

  Szolgáltatások a termék teljes életciklusa során

  Az ...

  ...Önök fejlesztőpartnere vagyunk

  Mechatronikai szakértőként – különálló alkatrészekhez, modulokhoz vagy komplex rendszerekhez – fejlesztési támogatást nyújtunk az ötlettől a teljes életciklus műszaki kezeléséig (Life-Cycle-Engineering) bezárólag. A több mint 200 munkatársat foglalkoztató kutató és fejlesztő csoportunk fejlesztési projektjeinek már jelenleg is több mint 25 százalékát az egészségügy és élettudományok ágazatban végzi. Az EN ISO 13485 szabvány szerinti engedélyeztetéssel vagy az USA Food and Drug Administration előírásainak való megfelelésről is gondoskodunk.

   

  … Önök gyártásban tapasztalt tanácsadói vagyunk

  Támogatást nyújtunk Önöknek a terméktervezés optimalizálásában (DfM, DfT, DfA stb.), az NPI-kezelés tervezésében és a termék tömeggyártásba juttatásában. Ennek során segítségünkre van a digitális gyárban levő virtuális gyártástervezés. Kidolgozzuk Önöknek a gyártáskoncepciót, meghatározzuk a szükséges gyártóberendezéseket és legyártjuk a prototípusokat. A vállalatunk saját fejlesztésű elemző- és nyersanyagtechnikája járul hozzá az ideális anyag és a hozzátartozó gyártástechnológia kiderítéséhez.

   

  … Önök szakértője vagyunk a sorozatgyártásban

  Átvállaljuk Önöktől komplex mechatronikai rendszerek kiemelkedő minőségben történő sorozatgyártását – gazdaságosan és rugalmasan. Nálunk a legmagasabb szinten történik a rendszerintegráció: A Németországban és Kínában működő telephelyeinken termékspecifikus tisztatereket és steril tisztatereket hoztunk létre. Ezen kívül a hálózatba szervezett gyártásunk folyamatos visszakövethetőséget tesz lehetővé. Mindezt a teljes értékteremtő láncolatban és az anyagsíkon egyaránt.

   

  … Önök ellátási lánc menedzsere vagyunk

  Igény szerint a teljes logisztikai lebonyolítást is elvégezzük az egész világon. A testreszabott logisztikai koncepciónk a termék teljes életciklusát lefedi, magába foglalja az életciklus-analízist a termékfejlesztéseknél, a PCN-adatkezelést a sorozatgyártási szakaszban, a kritikus komponensek felügyeletét és készleten tartását a szervizszolgáltatásban, valamint az avulásfigyeléssel végzett kockázatcsökkentést.

   

  … Önök szervizellátója vagyunk

  Gondoskodunk róla, hogy termékeik tartósan kiváló állapotban legyenek. Ezért átvállaljuk a minőségbiztosítás mellett végzett termékelőkészítést, az orvostechnikai labor- és analitikai készülékek tisztítását és mentesítését. Fenntartási intézkedésekkel meghosszabbítjuk a termékek élettartamát, és a felújítás során nyújtott teljes körű szervizzel garantáljuk termékeik piacképességét. Szervizszolgáltatásunk magában foglalja a termékgondozást – igény szerint akár dokumentumarchiválással együtt.

   

  Teljesítjük az alábbi szabványelőírásokat:

  • ISO 13485
  • EN 60601
  • GMP, GDP
  • US FDA compliance (QSR 21 CFR 820)
  • Japan PMDA compliance (Accreditation of Foreign Manufacturers)
  • Korea MFDS compliance (Certificate of GMP)
  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • további tanúsítványok

  Ezeken a telephelyeken tudjuk előállítani az Önök termékeit:

  • Telephelyek Németországban:
   • Zandt
   • Zandt II
   • Lam
   • Untergschwandt
   • Neukirchen b. Hl. Blut
   • Altenmarkt I
   • Altenmarkt II
   • Altenmarkt III
   • Furth im Wald
  • Nemzetközi telephelyek
   • Vác, Magyarország
   • Szügy, Magyarország
   • Szatmárnémeti I (Satu Mare), Románia
   • Szatmárnémeti II (Satu Mare), Románia
   • Taicang, Kína
   • Béja, Tunézia
   • Fremont, USA
   • Milpitas, USA
   • Hombrechtikon, Svájc
   • Cartago, Costa Rica
   • Kaulung-öböl, Hongkong

  Taicang, Kína

  Milpitas, USA

  Vác, Magyarország

  Zandt

  Zandt II

  Altenmarkt I

  Furth im Wald

  Hombrechtikon, Svájc