Nyomon követés

Hiánytalan nyomon követés

A Zollner Elektronik AG felkínálja a lehetőséget ügyfeleinek, hogy az elkészült egyedi alkatrészeket és modulokat, illetve készülékeket vagy teljes rendszereket a nemzetközi szinten szabványosított nyomon követési (Traceability) folyamat révén kövessék nyomon. Ez magában foglalja az anyag-, folyamat- és ellenőrzési adatok bekérését már az első példány szintjén. 

Ahhoz, hogy a nyomon követést a teljes értékláncon keresztül megvalósítsuk, gyártóberendezéseinket egységes portokon keresztül kapcsoljuk a MES-hez (Manufacturing Execution System, Gyártás-végrehajtó rendszer).

Ez az eljárásmód nagy mértékben hozzájárul a kockázatok csökkentéséhez, ha a Zollner Elektronik AG ügyfeleinél valamilyen káresemény következik be. Így visszakövethetők az összegyűjtött adatokra vonatkozó értékelések és a meghatározott kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI-k).

Hiba esetén a Zollner képes az egyértelmű Zollner-sorozatszám alapján meghatározni az esetlegesen érintett anyagtételeket, és elemezni, hogy mely további termékeknél használták ugyanazt a gyártói sarzsot. Az érintett sorozatszámú termékekről tájékoztatjuk az ügyfelet, hogy célzottan azonosíthassa az esetlegesen hibás termékeket.

Hálózatba épített gyártásunk alapja a MES rendszerre épülő nyomon követési folyamat. Így már ma teljesítjük azokat az előfeltételeket, amelyek az Ipar 4.0 jövőbeli követelményeinek teljesítéséhez szükségesek.