Értékesítés utáni szolgáltatások

Ügyféltámogatás határok nélkül

Értékesítés utáni szolgáltatások

A termék kiszállításával nem ér véget szolgáltatásunk. A sorozatgyártást követően is átfogó támogató szolgáltatást kínálunk a vevői porfóliókhoz, például ipari elektronika, vasúttechnika, orvostechnika és számos egyéb ágazatban.

Ügyfeleink kérésére szívesen átvállaljuk az értékesítés utáni támogatás összetett feladatait. Többek között ide tartozik az anyagok rendelkezésre bocsátása, a pótalkatrészek kezelése, a leselejtezés, a sorozatgyártásból kivont árucikkek készletezése vagy az avuláskezelés – és nem csak a saját gyártású termékeink esetében.

Szakembereink készségesen segítenek az Önök igényeinek megfelelő szolgáltatási koncepció kidolgozásában.

Több mint csak javítás ügyfeleinknek

Az ügyfélre szabott szolgáltatási koncepciótól kezdve a világszintű kiszállításig optimális javítási szolgáltatást kap tőlünk a nyomtatott áramköri lapokhoz, modulokhoz, készülékekhez és komplex rendszerekhez.

Ügyfeleink termékein a javításokat speciálisan erre kiképzett munkatársaink végzik az IPC 7711/7721 és IPC 610 szabványoknak megfelelően – gyártótól függetlenül, azaz olyan termékeket is megjavítanak, amelyeket nem mi gyártottunk.

Kérésére szívesen átvállaljuk a teljes ügyfél-portfólió komplett anyagbeszerzését, a selejtes alkatrészek tárolását, a szétszerelést, a javítást és összeszerelést, valamint a folyamatot záró működésellenőrzést. Szolgáltatási körünket részletes javítási jelentés teszi teljessé.

Minőségbiztosított karbantartás termékeinek

Átfogó szaktudásunk és évtizedes tapasztalatunk révén a helyreállítás teljes értékláncát lefedjük. A Zollner átfogó szolgáltatást nyújt Önnek elektronikai egységei, készülékei és rendszerei korszerűsítéséhez, hogy továbbra is biztosíthassa termékei piacképességét.

Célunk, hogy minőségbiztosított karbantartási intézkedéseinkkel meghosszabbítsuk termékei élettartamát az újraértékesítéshez. Így együtt jelentősen hozzájárulunk a környezetvédelemhez.