Zollneres résztvevők az Ultrabalatonon

Idén első ízben képviseltette magát vállalatunk céges csapattal az Ultrabalaton elnevezésű 221km távú futóversenyen.
Már a nevezéskor kiderült, mekkora érdeklődésű rendezvényről van szó, hiszen 37 perc alatt beteltek a szabad csapathelyek.
Május 12-én hajnalban a közel 200 egyéni induló rajtoltatása után délután 4 óráig folyamatosan indították a csapatokat, hogy fussanak egy kört közép-Európa legnagyobb tava körül. A 11500 résztvevő fiesztai hangulatot varázsolt az érintett településeken.
A Zollner-Runners 9 fős csapat 13 óra körül kezdte meg a versenyzést. A 47 váltópontra felosztott táv tartalmazott 2-5-8-10 km-es szakaszokat egyaránt, melyekből néhányat összevonva futottak a csapat tagjai folyamatosan váltva egymást. A délutáni forróság, valamint a Balaton-felvidék dombjait leküzdve, késő este érkeztek a déli partra. Itt már szorgalmasan előzték a vetélytársakat , valamint a már több mint 18 órája küzdő egyéni indulókat. Egész éjjel megállás nélkül fogyasztva a kilométereket, vasárnap reggel 8 óra után  eufórikus hangulatban haladt át a csapat a célkapu alatt.
A futás mellett, a folyamatos logisztika, a több mint 24 órás ébrenlét, váltóponttól váltópontig utazás teljes koncentrációt igényelt, kimerítette a csapat tagjait, de egymást bíztatva, segítve, sikerült túllendülni a holtpontokon, leküzdeni a fáradtságot és távot. A közös cél elérése barátokká kovácsolta csapat tagjait.
19 óra 41 perc 31 másodperces eredménnyel 1292 induló csapat közül a 163. helyet sikerült megszerezni.
A 9fős céges csapatok kategóriájában minden vetélytársat megelőzve, az első helyen értek célba.
Számottevően Zollneres dolgozókból álló 12 fős Confector csapat minimális hátránnyal, 20 óra 15 perc 52 másodperces idejével a 253. helyet megszerezve, büszkén vehette át a teljesítőknek járó befutóérmet. Mindkét csapat utazását, frissítését, szállását, valamint a Zollner Runners csapat nevezési díját és futómezét vállalatunk finanszírozta 
A sikeres szereplésen felbuzdulva már a következő kihívást keresik a csapattagok, és mindenkit mozgásra és egészséges életmódra ösztönöznek.

Gratulálunk résztvevőinknek az elért eredményhez