Sikeresen lezárult az SAP-HCM bevezetése Magyarországon

Több hónapos előkészítő munkálatokat követően 2017 szeptemberében a Zollner váci és szügyi telephelyein megkezdődött az SAP-HCM rendszer 3 moduljának Szervezetmanagement (OM), Személyügyi adminisztráció (PA), Időgazdálkodás (PT) bevezetése, illetve a közel 20 éve működő beléptető-, ill. időpecsételő rendszer cseréje.

A projekt célja a Zollner vállalatcsoport telephelyein a HR-folyamatok egységesítése, egy közös vállalatirányítási rendszerbe történő integrálása. Fontos szempont volt, hogy az SAP rendszer a megszokott funkciók megtartása mellett zavartalanul kiszolgálja személyügyi adatokkal a használatban lévő ügyviteli alkalmazásokat, illetve alapot teremtsen további HR-modulok bevezetéséhez.

A bevezetés sikeres kimeneteléért Lózs-Paulik Barbara (HR-HU) és Hans-Jörg Spitzer (HRCS-DE) projektvezetők irányításával a váci és zandti HR-Team feleltek. Az országspecifikus követelmények megvalósításában az Easycon szakmai tanácsadó cég nyújtott támogatást.

Az 52 db beléptető- és 22 db időpecsételő terminál cseréjét Lorenz Christian (GM-DE) és Kiss Attila (IM-HU) koordinálásával az informatikai és az üzemfenntartási osztály végezte. Egyúttal a régi dolgozói mágneskártyákat érintésmentes chipkártyákra cseréltük.

A 2018.07.01-re kitűzött Go Live zökkenőmentesen lezajlott, így 2018.07.31-én sor kerülhetett a projekt hivatalos lezárására, melyet egy közös vacsorával ünnepeltünk meg.

Minden érintettnek nagyon köszönjük a támogatást!

Szerzők: Grünvald Petra (HR-HU), Kiss Attila (IM-HU)