Sikeres EICC/RBA audit a váci telephelyen

Cégünk idén is sikerrel teljesítette a 2019. január 14-től-16-ig tartó 3 napos felülvizsgálatot, amely a Zollneren belül egyedülálló, hiszen csak a magyarországi gyáregységet auditálják évről évre. Ezúton is köszönjük a dolgozói interjúkon megkérdezett 44 munkatársunknak a hatékony közreműködést és az auditra felkészült, illetve résztvevő gyártó és központi egységek munkáját.

Az RBA-t -Responsible Business Alliance (Felelősségteljes Üzleti Szövetség) - elődjét az EICC-t - Electronic Industry Citizenship Coalition (Elektronikai Ipari Polgárok Koalíciója) - 2004-ben hozta létre 8 vezető elektronikai vállalat, hogy az ellátási láncban szociális, környezeti és etikai területen is egységes irányvonalat (Magatartási Kódex) alakítsanak ki.

Kezdetben csak elektronikai vállalatokat magában foglaló szövetség ma már iparágon kívül is elfogadott normákat alakított ki etika, munkabiztonság és egészségvédelem terén, valamint környezeti irányítási rendszerekben. Az EICC 2017 októberében az RBA nevet vette fel, hogy a már  csatlakozott más - autóipari, játékgyártói, fogyasztói és kiskereskedelmi - szektorokat is megfelelő módon képviselje. Az EICC/RBA-hoz eddig több mint 140 vállalat csatlakozott, akik a beszállítóikkal együtt közel 10 millió munkavállaló munkakörülményeit biztosítják az előírásoknak megfelelően.

Időközben az autóipari vállalatok (pl. BMW csoport, Ford) is csatlakoznak a Szövetséghez. Számítani lehet arra, hogy a jövőben egyéb vevők is kérik ezt, akár több telephelyen is.

A Zollner Elektronik Kft. váci telephelyét a 2010-es évek eleje óta a szövetség alapító tagjai közé tartozó IBM vevőnk kérésére auditálja az EICC/RBA. Az EICC/RBA Magatartási Kódexével összhangban került kialakításra a Zollner Vállalatcsoport Magatartási Kódexe, amely olyan normákat tartalmaz, amelyekkel biztosítani lehet a szállítói láncban a biztonságos munkafeltételeket, valamint a dolgozókkal szemben tanúsított tiszteletet és méltóságot, továbbá hogy a gyártófolyamatokat környezettudatosan és felelősségteljesen lehessen elvégezni. Ez a Kódex öt fő téma köré épül: munkaerő, egészség és biztonság, környezetvédelem, etika és az irányítási rendszer.