Mentéstechnikai eszköz adományozása a Palóc Mentőalapítvány részére

Speciális mentéstechnikai eszközt adományozott a Zollner Kft. a Palóc Mentőalapítványnak. Az eszköz egy zárt, lítium elemes fúró, amely képes egy úgynevezett egylumenű intraosszeális tűt az emberi csontba bevezetni annak érdekében, hogy elérhető és ezen keresztül táplálható legyen a csontvelő. Ez olyan esetekben szükséges, amikor a vénára való csatlakozás nem megoldható, illetve nem eredményes.

A csomag hatféle bevezető tűből és katéterből álló készletet is tartalmaz, ezek testtömegtől függően minden korosztálynál használhatók a gyermekektől a felnőttekig.

Az átadásra 2019. január 16-án került sor a Zollner Kft. szügyi telephelyén.

Ógl Mihály, a Zollner Kft. Magyarország Mechanika üzemeinek vezetője elmondta, hogy a gyárban 560-an dolgoznak és évente 2-3 alkalommal fordul elő, hogy mentőt kell hívni, de a korszerű technológiának köszönhetően ezek az esetek legtöbbször nem üzemi balesetekből adódnak, inkább személyes egészségügyi okokból.  Jó érzés a tudat, hogy a mentőszolgálatra minden esetben számíthatunk és ezzel az adománnyal mi is hozzájárulhatunk a mentősök technikai felszereltségéhez.

Pifka Zsolt, megyei vezető mentőtiszt az OMSZ-től és Méhes András, a Palóc Mentőalapítvány kuratóriumi elnöke megköszönték a támogatást, hasznosnak minősítették, és jelezték, hogy nemes célokat fog szolgálni. Ezen kívül elmondták, hogy az eddigiekhez hasonlóan továbbra is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a mentős kollégák minél hatékonyabban végezhessék munkájukat.

Balról: Pifka Zsolt (megyei vezető mentőtiszt OMSZ) Ógl Mihály, Zollner Kft. (Magyarország Mechanika vezetője), Méhes András (Palóc Mentőalapítvány kuratóriumi elnöke)